Nieuwe Verklaring Omtrent Gedrag

Geplaatst: 03-06-2013

Zoals je misschien al uit de media hebt vernomen, geldt sinds 1 maart dat de VOG’s geschikt moeten zijn voor continue screening. Dit betekent dat de overheid niet alleen op het moment dat de VOG wordt aangevraagd, controleert of hiervoor geen belemmeringen zijn, maar dit ook op een later moment kan doen als hiervoor aanleiding is.

Gevolg van deze wetswijziging is dat alle VOG’s die vóór 1 maart 2013 zijn toegekend, opnieuw moeten worden aangevraagd. Omdat dit natuurlijk een enorm effect heeft, heeft de overheid per regio bepaald wanneer de VOG’s moeten worden aangevraagd. Onze regio is als eerste aan de beurt. Dit houdt in dat je je nieuwe VOG (en die van huisgenoten, indien van toepassing) zo snel mogelijk moet aanvragen.

Om de kosten en de tijdsbelasting voor jou (en je eventuele huisgenoten) beperkt te houden heeft OZIZO een contract afgesloten, zodat de VOG’s digitaal kunnen worden aangevraagd. Dit gebeurt met behulp van je digi-D. Als je op deze manier je VOG aanvraagt, bedragen de kosten € 25,45 in plaats van € 30,05. Ook hoef je niet naar het gemeentehuis, je betaalt de kosten dan via Ideal.

Als jouw VOG dateert van vóór 1 maart 2013 vragen we je ons z.s.m. een mail te sturen en daarin aan te geven op welke manier jij je nieuwe VOG wilt aanvragen: Digitaal (via je Digi-D, betaling via Ideal) of via de oude manier (een formulier waarmee je naar het gemeentehuis gaat).


« Vorige pagina